utorak, 25. studenoga 2014.

Juhuuuu / Juha od kukuruza



Dok vrijeme leti, a ja se zabavljam učenjem, poslom i svim onim neodgodivim (dosadnim) obavezama ostaje mi malo, malo vremena za kuhanje pa treba spojiti ugodno s izvedivim, a ova juha je upravo to.

Juhuuu je tu da opiše onaj osjećaj kad nakon dugo vremena pojedete nešto što vam baš godi, ali ono, baš, baš.. ma znate taj osjećaj :)

Ako vam je potreban brzinski okrepljujući obrok da se ugrijete, zasitite i napokon pojedete nešto na žlicu ova juhica je upravo to. Gotova je za deset minuta, guste, fine teksture, i bogatog kukuruznog okusa, a uz dodatak malo prepržene slanine i žlice kiselog vrhnja dobit ćete pravu zimsku poslasticu. 

Probajte, želim da se i vama dogodi juhuu! ;)

Juha od kukuruza

1 limenka kukuruza šećerca, ona veća
1 glavica luka, srednje veličine
malo maslaca, otprilike 10 g/ ili malo ulja
crvena slatka paprika, mala žličica
sol
papar

po želji
slanina iliti špekić
žlica kiselog vrhnja

Luk nasjeckati i malo ga prepržiti na maslacu, dodati slatku papriku i izmiješati te pustiti da zamiriše. Dodati ocijeđeni kukuruz, još malo izmiješati te sve podliti vodom ili temeljcem tek toliko da malo prekrije kukuruz, pustiti da zakipi, začiniti te maknuti s vatre. Sve skupa usitniti štapnim mikserom. 

U juhi će se osjetiti ljuskice tipične za kukuruz, pa ako vam smeta, možete je procijediti kroz sitno sito prije posluživanja.








Nema komentara: