subota, 4. listopada 2014.

Ljubaf kakve nema / Pseći kolačići



Danas je Svjetski dan zaštite životinja pa tim povodom slijedi jedan receptić za naše najmilije lajavce, radi se o homemade psećim poslasticama.

Ponosni sam frend i cimer jednog  pese blese kojeg smo udomili prije malo manje od tri godine i bila je to nedvojbeno najbolja odluka u životu. Mogla bih o njemu i svim prednostima druženja s njim pričati/pisati satima.

Ako imate psa znate kako je to. Divni su! A ako razmišljate o psu i treba vam malo veselja, ljubavi i radosti ( a svima nam treba, zar ne?) udomite psa. Slijedi vam zdraviji i ispunjeniji život u kojem ćete svakodnevno uživati na svježem zraku, biti obasipani pažnjom (pogotovo kad držite neku hranu :) ) i imati svog vlastitog antistres terapeuta. :)



Ubacujem propagandni program  između dvije fotke - udomite umjesto kupnje - udomljavanjem spašavate dvije životinje. Životinju koju ste udomili i životinju koja će s ceste doći na njeno mjesto.



Pseći kolačići

2 1/2 šalice mekanih zobenih pahuljica ili zobeno brašno (ili obično, ako ne smeta psu)
1 jaje
2-3 usoljena inćuna (ili kockica za juhu)
1/2 do 1 šalice mesa
prstohvat soli
1/2 šalice vruće vode

Zobene pahuljice u blenderu usitnite do brašna. Možete koristi i kupovno zobeno brašno, ali je ono dosta skupo. Naravno, možete ga i zamijeniti i običnim pšeničnim, no ja se vodim logikom da je zob super jer ako konji izrastu tako lijepi od zobi, mora da je supersonična.

Nakon zobi usitnite i meso, ja sam ubacila ficleke piletine i teletine od mesa koje sam pripremala za naše obroke (znači ne mora biti šnicla ko s reklame :) ) i inćune koje ste prethodno oprali od viška soli. Umjesto inćuna može ići i kockica za juhu (goveđa, kokošja) za dodatnu aromu.

Svemu dodate još prstovat soli, jedno cijelo jaje i pola šalice vruće vode.

Smjesa će biti ljepljiva pa je žličicom ili špricom premjestite na pleh u malim hrpicama.

Peče se pola sata na 150C.





Nema komentara: